Péče o deku z merino vlny

Jako každá jemná textilie, merino vlna vyžaduje zvláštní péči. Deky které jsou ručně pletené jsou pletené z tzv. česanců což jsou vyčesaná nespředená vlákna z merino vlny. Spotřeba na tuto deku je v kilogramech vlny. Proto berte prosím v úvahuže deka bude vážit tolik kolik spotřebujete vlny.

Hotové přikrývky z merino vlny jsou převážně dekorativním a designovým bytovým doplňkem. Péče o tyto přikrývky vyžaduje jemné zacházení. 

Hotovou přikrývku doporučujeme neprat v pračce. V případě malého zašpinění nebo nehody můžete použít:  RUČNÍ MYTÍ. Pomocí studené vody s použitím jemného neutrálního čisticího prostředku ponořte zašpiněné místo deky do vody a nechte ho namočit jen tři až pět minut, poté opláchněte vodou. Bez kroucení vytlačte z něj tolik vody, kolik jen můžete. Potom můžete použít ručník a jemně stisknout. Jakmile deku rozbalíte, je také důležité nechat uschnout na rovném povrchu (například na stole), aby si zachovala svůj tvar. V případě potřeby se obraťte na odbornou čistírnu, kde by Vám měli výrobek odborně vyčistit.