Jak se starat o ovčí kožešinu.

Dekorativní ovčí kůže jsou jedním z nejvíce zakoupených doplňků pro moderní interiéry. Svým elegantním a designovým vzhledem smyslně zdůrazňují dekor v minimalistickém a skandinávském stylu, kde převládá jednoduchost, skromnost a vášeň pro nábytek z přírodních materiálů. Aby si zakoupená ovčí kůže mohla po dlouhou dobu udržet krásný vzhled, musíme o ni náležitě pečovat. Jak?

Přírodní dekorativní kůže můžou vykonávat jak dekorativní tak praktické funkce, některé modely mají dokonce léčivé vlastnosti např Relugan. V zásadě nejdůležitější činností je pořádné vyklepání. Tím se zbavíte usazených nečistot a prachových částic. Ovčí kožešiny by měly být pravidelně alespoň jednou týdně větrány a čištěny. Pokud máte kožešinu s dlouhými chlupy, pak není od věci ji občas pořádně pročesat. V tomto případě nezapomeňte kožešinu vyčesávat po směru vlákna. Postačí vám k tomu obyčejný velký hřeben.

Barvené ovčí kůže kvůli specifickému výrobnímu procesu vyžadují stejnou péči jako u nebarvených kůží. Kůži navíc nevystavujte slunečnímu záření aby nedošlo ke ztrátě barvy a vyblednutí.

A když už se po nějaké párty stane, že kožešina je přece jen špinavější, pak sáhněte po roztoku vody s trochou prášku na praní. Opět vám stačí běžný prací prášek, který používáte na praní vašeho domácího prádla. Kůži zespodu nenamáčejte. Čištěné místo vysušte mezi ručníky a nechte volně uschnout. Těchto několik jednoduchých kroků Vám zajistí že Vaše kožešiny budou vypadat přirozeně a budou v perfektním stavu po mnoho let.