Jak na plstění z ovčí vlny pomocí jehly

Pokud jste nadšenými výtvarníky a milovníky rukodělných projektů, určitě jste již slyšeli o plstění. Plstění je stará technika, která se stala moderním uměním, a můžete ji vytvářet různými způsoby. Jedním z oblíbených způsobů plstění je suchá metoda s vpichováním jehly, která vám umožní vytvořit krásné a unikátní kousky z ovčí vlny. V tomto článku se dozvíte, jak na to, a zároveň se seznámíte s produkty, které můžete zakoupit na našem e-shopu cesance-vlna.cz.

Jak na plstění pomocí jehly?

Připravte si vlnu - Roztrhněte ovčí vlnu na menší kousky a tvarujte ji podle svého nápadu. Můžete kombinovat různé barvy a druhy vlny pro zajímavé efekty.

Položte vlnu na molitanovou podložku - Začněte s malým množstvím vlny, které tvarujete do požadovaného tvaru nebo obrysu vašeho projektu.

S plstící jehlou začněte vpichovat do vlny. Jehla by měla být vedená směrem dolů a pokud chcete spojit více vláken, můžete zlehka otáčet. Tímto způsobem se vlákna spojují a vlna začíná pevně držet tvar.

Buďte opatrní, abyste se neporanili jehlou. Práce s plstící jehlou vyžaduje jistý stupeň opatrnosti a koncentrace.

Postupně přidávejte více vlny a vpichujte jehlou, abyste dosáhli požadované tloušťky a pevnosti. Můžete tvarovat, otáčet, a postupně vytvářet složitější detaily.

Vlnu nikdy nestříhejte nůžkami a rozdělujte vlnu jemným popotažením od sebe, čímž se vlákna vlny rozdělí.